හලාල් සහතික කිරීම
සහතික කරණ ක්රමවේදය සහ අවශ්යතා
ආහාර පැසුරුම්කරන ක්ෂේත්රයේ විවිධ අවශ්යතා සපුරාලීම සඳහා අප ආයතනය පහත සඳහන් හලාල් සහතිකකරණ සැලසුම් ලබා දෙයි
1. HAC පොදු සැලැස්ම – GCC සාමාජික රටවල් හැර අන් සියලු රටවලට අදාල වෙයි
HAC පොදු සැලැස්ම යටතේ පහත වර්ගීකරණය කරන ලද අංශයන් සඳහා හලාල් සහතිකයක් නිකුත් කරනු ලැබේ
අංශය | සහතිකකරණ සීමාවන් |
---|---|
ආහාර පාන නිෂ්පාදනාගාර අංශය (PS) | මෙම අංශයට ශ්රීලංකාවේ හෝ වෙනත් රටවල සම්පුර්ණයෙන්ම හෝ අර්ධ වශයෙන් නිෂ්පාදනය කරනු ලබන, පැසිරුම් කරනු ලබන, අසුරනු ලබන ආහාර පාන අදාල වේ. තවද මෙම අංශයට, ආහාර පාන නිෂ්පාදකයින්ට අමතරව, කොන්ත්රාත් නිෂ්පාදකයින් සහ නැවත ඇසිරුම් කරන්නන් ඇතුලත් වේ. |
කුකුල් මස් නිෂ්පාදනාගාර අංශය (PAS) | මෙම අංශයට මස් පිණිස කුකුලන් ඝාතනය කිරීම, පැසිරුම් කිරීම, ඇසිරීම සහ බෙදාහැරීම සිදු කරන ස්ථාන ඇතුලත් වේ. HAC-TNC-05-HAC Halal Certification Terms Conditions - PAS Ver 2.0 @ 2017.10.10.pdf |
ආහාර බෝජනාගාර අංශය (FPS) | මෙම අංශයට ආහාර පාන අලෙවිය සිදු කරන හෝටල්, ආපනශාලා, ෆුඩ් කෝට්, මධ්යගත හා වාණිජ මුළුතැන්ගෙයි, කේක් සහ පේස්ට්රි අලෙවිසැල්, ක්ෂණික ආහාර අලෙවි සැල්, කේටරිං සේවා සපයන ආයතන ආදිය ඇතුලත් වේ. HAC-TNC-06-HAC Halal Certification Terms Conditions - FPS Ver 2.0 @ 01.11.2017.pdf |
ආනයනික භාණ්ඩ තහවුරු කිර්රිමේ අංශය (ES) | නිෂ්පාදනය සම්පූර්ණ වූ ආනයනික භාණ්ඩ අදාල වේ. එම භාණ්ඩ මුල් ස්වරූපයෙන්ම (එනම් ලංකාවේ කිසිදු නැවත ඇසිරීම් හෝ පැසිරුම් කිරීමේ ක්රියාවෙලියකට ලක් නොවන, අසුරා මුද්රා තබන ලද භාණ්ඩ) තිබිය යුතු අතර, මෙම කාණ්ඩයට ආහාර පාන වලට අමතරව, ආයුර්වේද, පුද්ගලික හා සෞඛ්ය සත්කාර නිෂ්පාදන අදාල වේ. HAC ආයතනය විසින් පිලිගත් විදේශ හලාල් සහතික-කරණ ආයතනයක් විසින් නිකුත් කරන ලද හලාල් සහතික, මෙම අංශයේදී තහවුරු කරනු ලැබේ.HAC-TNC-07-HAC Halal Certification Terms Conditions - ES - Ver 1.0 @ 2017.12.21.pdf |
අදාල අනෙකුත් ප්රමිති / නිර්ණායක
- හලාල් ආහාර පරිහරණය කිරීම හා සැකසීම සඳහා වන පොදු මාර්ගෝපදේශ (HAC/STD/03)
2. GSO සැලැස්ම - GCC සාමාජික රටවල් ඇතුළුව සියලුම රටවලට අදාළ වේ
HAC ආයතනය මගින් හලාල් සහතිකය දැනට GSO සැලස්ම සඳහා ලබා දෙන්නේ, ආහාර නිෂ්පාදන අංශයට (PS) සහ කුකුල් මස් පැසිරුම් අංශයට (PAS) පමණි.
GSO ක්රමය යටතේ සහතික කිරීමට අදාල නිෂ්පාදන කාණ්ඩය සහ නිෂ්පාදන පරාසය පහත වගුවේ සඳහන් කර ඇත:
|
---|